1 jaar verder….

En dan ben je zomaar meer dan een jaar verder… Ook deze periode hebben we weer niet stil gezeten, behalve dan om mooi aan te zitten en dat doen we graag! Als het weer het enigszins toelaat zitten we graag achter de schuur, daar is een heerlijk plekje met een prachtig uitzicht. We zitten dan op een oude, foeilelijke bank, maar hij zit heerlijk. Hier gaan we nog eens een mooi terras maken, we houden plannen.

 

In de periode november 2021 t/m januari 2022 hebben we weer een gedeelte van ons privévertrek aangepakt. De kozijnen van de slaapkamer en de douche werden vervangen en van een kleurtje voorzien, daardoor passen ze nu beter in het geheel.

        

Ook hebben we in deze periode een nieuwe badkamer gecreëerd, super de luxe met vloerverwarming, dus lekker warm aan de voetjes. Wat een verbetering is het geworden, natuurlijk konden we altijd al douchen, maar in een benauwd hokje met een douchegordijn, wat uiteraard altijd de neiging had om tegen je aan te plakken en als je per ongeluk de zeep liet vallen, zat je met je kont tegen de muur. Nu is het lekker ruim en Hans heeft er ook een wc in geplaatst, ’s nachts wel zo prettig dat je niet naar beneden hoeft te gaan.

       

               

In mei 2022 zijn we een weekend met Loes en de kinderen naar ons favoriete eiland Terschelling geweest. Dit om ons 40-jarig huwelijk nog te vieren en de 40e verjaardag van Loes, ja,ja… We hadden gelukkig mooi weer, al was het best frisjes en werden we op het strand min of meer gezandstraald.

           

Het hoogseizoen 2022 was iets minder druk dan gewoonlijk. Waar het aan lag, geen idee, misschien gingen de mensen weer wat verder op vakantie, of misschien was er juist wat minder budget of misschien kwam het doordat ze in de maanden juli en augustus nu minimaal 2 overnachtingen bij ons moesten boeken? We weten het niet, maar we hoorden van collega’s dat zij hetzelfde “probleem” hadden. Wij gaan deze 2-nachten-regel in juli en augustus in ieder geval doorzetten, het is ons desondanks prima bevallen.

We hebben dit jaar in voor-, hoog- en naseizoen veel vrienden, familie en bekenden mogen ontvangen. Ook hebben we steeds vaker terugkerende buitenlandse gasten, dat doet ons erg goed.

Veel van onze gasten stappen na enige aarzeling, toch steeds vaker ’s morgens in het bad met koud bronwater of juist in de middag om af te koelen. Hans heeft het bad betegeld, zodat het nu wat makkelijker schoon te maken is. Er komt nog een randje beton om het bad te zijner tijd.

            

Al is het best veel werk, we zijn toch altijd blij als we weer kunnen oogsten van ons groentetuintje. Knoflook, uien, wortelen, prei, radijs, tomaten, knolselderie, bleekselderie, courgettes, pompoenen, aardappelen etc. Alles onbespoten uiteraard! Een gedeelte van de aardappelen wordt verwerkt tot frieten, mmm lekker! Ze gaan 1 x voorgebakken de vriezer in, zo hebben we een voorraadje.

  

De eerste 2 weken van oktober genoten we van een welverdiende vakantie in eigen land, een week in de Jura, in een gîte van Franse mensen die al verschillende keren bij ons hebben gelogeerd. Een prachtig gebied, met veel watervallen, bergkloven en meren. We hebben daar heerlijk gewandeld.

              

De 2e week hebben we doorgebracht in Annecy, een mooie stad aan het meer van (H)Annecy. Hier hebben we voornamelijk terras gezeten en zijn we veel uit eten geweest. We wilden eigenlijk ook tripjes met de auto maken de bergen in, maar er was een brandstofcrisis, je kon bijna nergens meer tanken. We wilden niet het risico lopen om niet meer naar huis te kunnen, dus bleven we maar een beetje in de stad.

          

Toen we terugkwamen van onze vakantie, konden we onze nieuwe huisgenoten ophalen. 2 poezen, zussen, genaamd Pluk en Plok, lekker Frans….! Ze waren toen ongeveer 5 maanden. Goed tegen de muizen en ze brengen veel gezelligheid, het zijn echte knuffelaars.

       

November 2022 t/m januari 2023 hebben we de wc beneden en de hal aangepakt. Bij de ressourcerie, oftewel de kringloopwinkel hadden we leuke cognackleurige tegeltjes gezien en waarachtig een bijpassend, wanstaltig, mooi van lelijkheid, behangetje gevonden. Perfect voor de wc, een mooie oude plank met wastafel èn oud zeepbakje maakt het plaatje weer compleet. De hal werd opgefrist met een nieuw verfje, er waren nog veel bruine schrootjes en Hans heeft een meterkast getimmerd, waar ook weer mooi de stofzuiger in kan.

             

             

Op dit moment naderen we het einde van alle verbouwingen binnenshuis. Hans is nu begonnen met het laatste project, de bijkeuken. Daarover later meer. Gelukkig hebben we voor om het huis nog diverse plannen, we blijven hier nog wel een tijdje….

 

Share

Reacties zijn gesloten.