Kiwischuur / Place de Kiwi

Nog een project wat we afgelopen voorjaar hebben aangepakt is de “kiwischuur”, een heerlijke schaduwplek in de zomer. Nadat we in de winter een enorme hoeveelheid kiwi’s hadden geoogst, hadden we de struiken flink teruggesnoeid. Dat had een reden, want we hadden ontdekt dat het geraamte van boomstammetjes, waar de plant overheen hing, aardig aan het rotten was. We hadden al eerder enkele stammetjes vervangen, maar het geheel was eigenlijk aan vervanging toe. Het was natuurlijk niet de bedoeling dat onze gasten tijdens het nuttigen van een heerlijk koel wijntje of biertje, “verrast” zouden worden met een boomstam in de nek.

  

Zo was het.. Op de eerste foto zaten de muren nog vol klimop. Op de tweede foto is te zien dat dat al is verwijderd. Een prachtig mooie plek, maar heel praktisch was het niet. Het kon gebeuren dat je heerlijk zat met je glaasje in de hand en dan opeens scheef wegzakte. Dat hoefde dan niet perse te komen door het iets te veel nuttigen van alcoholische versnaperingen, maar omdat de grond daar altijd wat drassig was. Een betonvloertje zou een mooie oplossing zijn. Hetzelfde bedrijf dat de betonvloer in onze kamer had gestort, was ook bereid om deze klus uit te voeren. Ze konden alleen niet dicht genoeg bij de te storten plaats komen vanwege het vloeiveld van onze septic tank. Dus moest er een speciale betonwagen komen met een transportband. Dat werkte perfect, maar was ook weer even flink aanpoten voor Hans. Dat beton giert eruit en moet dan zo snel mogelijk verspreid en gevlakt worden.

Van te voren was de grond al uitgevlakt en het betonijzer geplaatst.

   

    

Gelukkig hielp de chauffeur van de betonwagen een beetje mee…

 

Toen kon het opbouwen weer beginnen. We hadden nog wat dikke balken liggen, daar werd een frame van gemaakt. Het dak werd ingevuld met boomstammetjes uit ons eigen bos, waar we eerst de schors van af hebben gehaald. Hopelijk rotten ze dan wat minder snel.

     

      

We hadden eerst nog zorgen of de kiwi’s de toch ietwat rigoureuze snoeibeurt wel zouden overleven, maar de natuur bleek zoals altijd sterk en inmiddels begint het alweer aardig dicht te groeien. Hans heeft er ook nog verlichting in gemaakt, zodat we er op mooie zomeravonden nog langer van kunnen genieten. Wij zijn zeer tevreden met het resultaat en hebben er inmiddels al weer heel wat keren gezeten.

Bij zo’n mooie vernieuwde plek, past een nieuwe naam. “Kiwischuur” klinkt wat oneerbiedig, dus dopen we het nu om naar ” Place de Kiwi” !!

Share

Reacties zijn gesloten.