Project Séjour/ kamer

Na een, gelukkig toch nog druk zomerseizoen, waren we zelf dik aan vakantie toe. Dat werden, begin oktober een paar weken Corsica. Een echte aanrader, wat een geweldig mooi eiland! Het grenst aan een zeer grote waarschijnlijkheid dat we hier nog eens zullen terugkeren.

 

 

Na de vakantie moesten we (van onszelf) nodig verder met het project kamer. Er dreigde een tweede confinement/ lock-down en we waren bang dat we dan weer niet aan spullen konden komen. Gelukkig bleek dat achteraf mee te vallen, de lock-down kwam wel, maar deze keer bleven de bouwmarkten en de vuilstort gewoon open. Dus Hans kon de vloer eruit gaan jekkeren. Dat leek eerst wel gemakkelijk te gaan, maar blijkbaar was ie in de makkelijkste hoek begonnen, want later werd het nog pittig zwaar.

 

 

Er moest een flinke laag uit worden gejekkerd, want er moest elektrische vloerverwarming in komen, met isolatie en een dikke betonlaag, zodat de warmte goed zou worden vastgehouden. Voor het storten van het beton hebben we een bedrijf ingeschakeld, die het via het raam naar binnen hebben gewerkt.

 

 

 

Nadat het beton was uitgehard, konden we dan eindelijk gaan opbouwen. Dat wil zeggen Hans, want ik bouw niet echt, maar ben meer voor de hand- en spandiensten en uiteindelijk het schilderwerk.

 

Er kwam tot onze verassing nog een mooi stuk van de oude schouw tevoorschijn onder de tegeltjes!

 

 

Het begint er op te rooien…  De oude koeiendrinkbakken kregen een nieuwe bestemming!

 

 

We zijn zeer tevreden met het eindresultaat, een fijne plek om ons terug te trekken.

De ronde tafel was nog wel even een dingetje. Om het allemaal niet té groen te laten worden, leek het me wel leuk om die een afstekende kleur te geven. In de bouwmarkt vond ik een potje “theater-rood”, helemaal goed. Toen ik het erop smeerde, bleek het meer fuschia-roze te zijn. Het kan ook te gek. Niet voor een gat te vangen, mengde ik er wat grijs en zwart doorheen. Toen werd het paars. Dat was op zich niet zo lelijk, maar ik vond het er toch niet echt bij passen. Dus weer naar de bouwmarkt en daar gekozen voor een “steenrode” meubelverf. Mooi mat, met een poederig effect. Nou dat laatste klopt helaas ook letterlijk, want als ik de tafel afneem, gaat de verf er ook af….! Ik vrees dat er dus nog weer iets anders op moet komen met de tijd.

De vloerverwarming bevalt gelukkig wel uitstekend! Het is al heerlijk warm als je ’s morgens beneden komt. Hij laadt ’s nachts op tijdens de goedkope stroom-uren en ’s middags nog een tijdje voor datzelfde tarief. De houtkachel  is nog niet geplaatst, maar komt wel weer terug. Voor de gezelligheid en het in de vlammetjes staren en voor de koude uurtjes in het voor- en najaar.

Share

Reacties zijn gesloten.