Wandelen

In de vorige blog schreef ik nog dat we hoopten dat er weinig tijd zou zijn om op ons privéterras te zitten, want dat zou betekenen dat we gasten zouden hebben. Eerlijk gezegd hadden we daar vanwege Covid 19 / Corona helemaal geen vertrouwen in. Maar we hadden ook geen zin om te blijven hangen in negativiteit en besloten ; dit wordt een verloren jaar en alles wat komt is meegenomen….

Maar wat we totaal niet verwacht hadden, gebeurde toch! Toen op 15 juni de grenzen weer open gingen, kwam de boel toch weer op gang. In het begin nog wat aarzelend, maar al gauw bleven de boekingen binnen komen. Vooral de maanden juli en augustus waren lekker druk. We hebben vooral heel veel Franse gasten gehad, die massaal op vakantie gingen in eigen land. Velen van hen kenden de Creuse helemaal niet, maar allen waren blij verrast door de schoonheid en genoten van de rust, ruimte en prachtige natuur.

Nu we wat op het eind van het seizoen zitten en de gasten nog slechts druppelsgewijs komen, werd het tijd om ook weer eens aan onszelf te denken. We houden allebei best van wandelen, maar nemen of gunnen ons daar de tijd nauwelijks voor. Een van de wandelingen die we bij de gasten aanbevelen, maar zelf nooit gelopen hadden, is die in “la forêt d’Epagne”. Hier komt een bijzondere eeuwenoude granietsoort ‘le gabbro’ voor, die je alleen hier kunt vinden en ergens in een oceaan ( ben even vergeten welke..)

 

Afgelopen zondag hebben we de stoute wandelschoenen aangetrokken en deze tocht gelopen. Hij is niet al te lang, zo’n anderhalf uur lopen, maar zo prachtig! En dat hebben wij zó dicht bij huis!

 

      

We hebben ervan genoten en danken René voor de prachtige foto’s van de houtstapel ! De anderen zijn wel zelf gemaakt…

 

Share

Reacties zijn gesloten.