Coronatijd

Na het opknappen van het kantoortje waren we enthousiast begonnen met het verbouwen van onze kamer.  We werken meestal van boven naar beneden, dus eerst ging het “prachtige,nostalgische” schrootjesplafond eruit.Toen kwamen de mooie oude balken weer tevoorschijn. Daartussen kwam een gipsen plafond en werd ook het eerste elektra werk gedaan.

Toen was daar ineens de corona crisis en kwamen we in een confinement terecht, wat zoveel betekent als afzondering/opsluiting.Dat was op zich nog niet zo vreselijk, want we zitten hier sowieso ietwat “geïsoleerd”. Het vervelende was wel dat ook de bouwmarkten en de vuilstort dicht gingen.Dat was echt lastig, want de volgende stap zou zijn, de vloer eruit breken, maar nu konden we dus het puin niet afvoeren. Om het nou eerst ergens anders op te slaan, zagen we niet zo zitten, want we hebben een hekel aan dubbel werk.Ook konden we geen materiaal halen en ik had toch echt verf nodig om het plafond te schilderen…

Gelukkig wonen we nog prima in ons kantoortje en is hier altijd wel iets te doen, dus hebben we ons gewoon op andere zaken gestort. Allereerst heeft Hans de poort naar onze privétuin afgemaakt. In februari was daar al een begin mee gemaakt met hulp van Alex en Yann Mooij. Zij hielpen met gaten spitten en palen plaatsen. Buurman Pierre heeft vervolgens met zijn Manitou de bovenste dwarsbalk erop getild.Op die balk heeft Hans nog weer een leuk ornament geplaatst… Het mooie bordje met “privé” erop hebben we gekregen van Alex en Marie en heeft Marie zelf gemaakt!

In onze privétuin werd een terrasje gemaakt met oude (bouw)stenen, betonblokken en plavuizen, die we her en der op het terrein hadden verzameld. Het geheel behoeft nog een finishing touch, maar we kunnen ons in ieder geval straks lekker even terugtrekken als we daar behoefte aan hebben. Vooralsnog hopen we dat de noodzaak daartoe er zal zijn, want dat zou betekenen dat we weer gasten hebben…!! Maar dat is een ander verhaal.

Hans stortte zich ook nog op het repareren van een dakrand van de schuur. Het hout was pittig rot en de pannen dreigden naar beneden te komen. Vanaf onze tijdelijke woonplek hadden we daar nu het schoonste zicht op en het begon een doorn in het oog te worden. Dus de steiger erbij en aan de slag. Hier had hij nog wel wat hout voor liggen gelukkig. Van grote hoogte heb je dan weer wel een prachtig uitzicht en dat levert een mooi plaatje op!

      

Ondertussen was ik tijdens het tuinen wat oude bestrating tegengekomen achter de porcherie. Wat weer een mooi Frans woord voor varkenshok! Ik heb dit bloot gegraven en waar nodig aangevuld met stenen en grind.Het is wat schots en scheef, maar de basis was dat ook al en het past wel weer in het plaatje.

Voor het huis hadden we, toen we hier net woonden grind gestort op het (nog gedeeltelijke) asfalt. Ook hadden we met grind paadjes gemaakt naar de deuren van de schuurtjes aan de voorkant. Daartussen zaten nog wat kleine vlakken met gras. Eigenlijk heel onhandig met maaien. We hebben dat gras verwijderd, anti-worteldoek eronder gedaan en volgestort met grind. Nu hebben we een doorlopend grindpad voor het huis. De kleur van het nieuwe grind wijkt iets af, maar wat kan het schelen.

De betonbak voor onze bron was helaas ter ziele gegaan. Bij toeval zag Hans er een in de “aanbieding” staan.Hij haalde hem op met zijn aanhanger, wat volgens de Franse medewerker van de winkel nooit goed kon gaan, want hij was veel te zwaar dacht hij. Zij konden hem ook wel leveren, maar dan hadden ze niks om hem af te laden… Het lukte gelukkig wel met de aanhangwagen en zo kon Hans rustig de boel voorbereiden; meten, uitvlakken, stabiliseren en niet onbelangrijk, buurman Pierre inschakelen met zijn Manitou. Wat toch ideaal een buurman met zo’n ding. Met de grootste voorzichtigheid werd de bak (van 730 kilo!) van de aanhanger gehesen en op z’n plek gezet.Chapeau voor dit precisiewerk! Nou kan Hans voortaan, naast zijn geplons met emmers koud water uit de bron, ook een koud bad nemen. Hij heeft het boek over the iceman, Wim Hof gelezen en koud water blijkt heel heilzaam te zijn. Die overtuiging had hij al en is nu nog sterker geworden. Ik ben nu ook het boek aan het lezen, maar of ik ook zo ver kom…?

Tussen al deze klussen door, waren we ook nog druk doende met de (groente)tuin, daar is altijd wel wat te planten, zaaien, wieden, snoeien of maaien. Verder werden de verschillende maaimachines en de versnipperaar aan een onderhoudsbeurt onderworpen en waar nodig onderdelen vervangen. Ook kregen de tuinmeubels een nieuw laagje beits (totdat die op was) en werden er nog wat andere verfklusjes gedaan. Verder was het weer de tijd om vlierbloesemlimonade te maken. Eigenlijk is er in die paar maanden tijd ongelooflijk veel gedaan. Gelukkig nemen we ook de tijd om te ontspannen, bijvoorbeeld met een (gelukkig lekker warm) bubbelbad en zelfgemaakte bitterballen!

Inmiddels zijn de maatregelen ietwat versoepeld en gaan ook de bouwmarkten en de vuilstort deels weer open. Dus we kunnen eventueel verder met het project kamer. Maar eigenlijk hopen we dat we daar voorlopig helemaal geen tijd voor zullen hebben en dat we spoedig weer gasten mogen ontvangen!

Share

Reacties zijn gesloten.