Kantoortje

Het eerste verbouwingsproject van ons privégedeelte kunnen we afvinken, het kantoortje is klaar! Het zou een kwestie zijn van een beetje opknappen, een likje verf her en der, maar dat werd uiteraard weer heel wat meer. Zo vond Hans het toch nodig om voor de buitenmuren een gipsen wandje te plaatsen met isolatie ertussen. Het kan inderdaad in de winter pittig koud zijn in dat “hokje”, dus het idee was niet zo slecht.Ook op het zoldertje boven het kantoortje werd isolatie aangebracht en nieuwe houtplaten, zodat niet alsnog alle warmte door het plafond zou verdwijnen.Van het oude hout wat daar weer afkwam, kunnen we weer een paar dagen de kachel stoken. Je zou haast zeggen een win-win situatie.

 

Eerst werd het elektra  aangepakt, daar moet altijd eerst goed over worden nagedacht. Waar moeten de leidingen en stopcontacten komen? Nu we toch zo lekker bezig waren, konden de leidingen gelijk wel ingefreesd worden.Daarna konden we ons uitleven met plamuren en schuren. Vooral dat laatste is niet altijd even leuk, zeker niet als je het nog een paar keer moet herhalen.

Maar goed uiteindelijk kon dan de verfkwast ter hand genomen worden en dan knapt het altijd zienderogen op. Alles wit zou te saai worden, er mocht wel een kleurtje bij. Er was nog een restje groen over van een van de kamers, alleen was dit wel een heel fel kleurtje ( in die kamer staat het wel mooi, in combinatie met donkergroen) en waarschijnlijk ook niet genoeg. Gelukkig was er ook nog een restje zachtgroen van het gastenverblijf over, dat kon mooi in de mix.We blijven wel Hollanders hè! Bij toeval werd dat tezamen exact dezelfde kleur als die onder het oude behang tevoorschijn was gekomen.Dat moest vast zo zijn. Het plafond ging van donkerbruin, na drie lagen verf, naar wit. Tenslotte  kwam er nog een nieuw tapijtje, lekker warm aan de voetjes.

Ik kan nu in een aangename ambiance ( mooi Frans woord) aan de administratie werken.Voorlopig gaan we de ruimte eerst ook gebruiken als huiskamer, want dat wordt ons volgende project!

Share

Reacties zijn gesloten.