nieuwe kozijnen

Na 4 winters van verbouwingen om de gastenkamers, de keuken, het gastenverblijf ( de ontbijt/diner ruimte en de tv/relaxruimte) voor elkaar te maken, is het nu tijd om aan ons privévertrek te beginnen.

De zaken gaan nu eenmaal voor het meisje, maar het is ook wel prettig om je af en toe even terug te trekken in een fijne privé ruimte. Er was best prima in te leven hoor, maar iets meer comfort is welkom.

Tot nu toe was er in ons privégedeelte alleen een doorgang gemaakt in de muur, om door wat nu de keuken is, binnen te komen. In het begin konden we namelijk alleen buitenom, door de voordeur naar binnen gaan.Dat was niet bepaald praktisch, dus vandaar dat er meteen een gat in de muur werd gehakt. Dat ging trouwens niet zo heel gemakkelijk, want de muren zijn hier nogal dik. Deze was zo’n 30 cm.

Inmiddels is er een begin gemaakt met de renovatie en zijn er nieuwe kozijnen geplaatst in het kantoortje en in de kamer. De oude waren rot en hadden enkel glas. Nu hebben we dubbel glas, wat natuurlijk alvast een verbetering is voor de gevoelstemperatuur. Ondanks al zijn kluservaring, had Hans had nog nooit eerder in zijn leven kozijnen geplaatst of vervangen. Een primeur, maar ook hierin is hij geslaagd, vakmannetje!

Als eerste werd het nieuwe raam in het kantoortje geplaatst. Het was eindeloos passen en meten, want uiteraard zijn 400 jaar oude muren niet haaks en ook nog winds. De aanhouder wint!

 

Het plaatsen van het kamerraam ging al iets makkelijker. Misschien door de opgedane eerste ervaring, maar ook de muren waren hier iets minder scheef. Uiteraard moet het allemaal nog worden afgewerkt en een kwastje krijgen. We wachten op wat beter weer.

 

Share

Reacties zijn gesloten.