Terrein, hout en takkenwerk

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een blog heb geschreven. Ik neem me iedere keer voor om dat vaker te doen, maar op de een of andere manier wil dat niet zo lukken. Het betekent in ieder geval niet dat we in de tussentijd stil hebben gezeten.

We hebben het afgelopen seizoen wederom meer gasten mogen ontvangen dan het jaar daarvoor. We zitten nog steeds in een stijgende lijn. Natuurlijk mag er altijd nog meer bij…!

Verder hebben we ons bezig gehouden met de tuin, de groentetuin en het hele terrein rond ons huis. Daar is altijd wat te doen en als je denkt dat je het onder controle hebt, kijk je achterom en kan je weer opnieuw beginnen.

Onze buurman had een paar weken geleden iemand ingehuurd om wat bomen te snoeien. Deze persoon kwam met een enorme snoei/zaagmachine, die er geen enkele moeite mee had om de boel wat korter te maken. Omdat wij ook een paar hele hoge bomen te snoeien hadden ( de kersenboom en een paar appelbomen langs de weg), vroegen we of ie die meteen mee kon nemen. Dat was geen probleem. Het was echt een ruige werker en erg netjes ging het dan ook niet. Maar goed, de grootste bonken zijn eruit en de rest zullen we van de winter zelf nog fatsoeneren. Het bruikbare hout is in stukken gezaagd en de takken versnipperd, we hadden dus weer een klus te klaren!

Gelukkig heeft Hans voor het werk wat daarna nog komt, sinds kort een elektrische kloofmachine, dat maakt het werk heel wat lichter.

Op de linkerfoto staan rechts de gesnoeide bomen en links de bergen takken, die er af kwamen. Gelukkig hielpen de koeien alvast een beetje mee opruimen, ze vonden de blaadjes heerlijk!

 Hans kon zich lekker uitleven!

De bomen achter onze hangar zijn verdwenen.

Het is erg kaal geworden, maar het geeft wel een beter uitzicht op de boomgaard van Janneke en Serge.

 


 

 

 

 

 

Share

Reacties zijn gesloten.