Hallo wereld!

Sinds september 2015 zijn we dan de trotse eigenaren van ons mooie Franse “stulpje”,
of zoals mijn schoonvader zei : “het is geen huis meer, maar een villa”!
Alhoewel het huis direct bewoonbaar was, hebben wij ons de eerste maanden vooral bezig gehouden met opruimen.
Voor Franse begrippen was het redelijk opgeruimd. Tijdens onze zoektochten naar een geschikt huis hebben we huizen gezien met veel meer troep dan bij ons. Toch, als je eenmaal begint op te ruimen, kijk je er toch van op hoeveel het eigenlijk is. Wat een bende of zoals onze Franse buurman Pierre het noemt : “bric-à-brac de misère”!
De vorige eigenaar was een kei in het verzamelen van oud ijzer, plastic, touwtjes, hout ( met en zonder wormen), lege flessen en allerlei andere onduidelijke meuk. Beetje bij beetje werken we dit weg en gelukkig hebben we daarbij al veel hulp gehad.
het huis2030 062 031
Ook waren we een mooie tijd zoet met dingen regelen en aanvragen , dat gaat allemaal wat trager als wij gewend zijn en is ook vaak nogal omslachtig. Als je net denkt alle papieren ergens voor bij elkaar te hebben, moet er soms net nog weer een formuliertje bij. Maar goed, uiteindelijk hebben we ons Frans kenteken, zijn we ingeschreven bij de ‘chambre de commerce’ (KvK) en hebben we eindelijk internet. Dat laatste duurde erg lang, maar uiteindelijk zijn we bij bedrijf nummer drie geslaagd en hebben we nu verbinding via de satelliet.
Gelukkig hadden we voor moeilijke telefoontjes of gesprekken, hulp van onze Nederlandse dorpsgenote Janneke.
Zij woont hier al sinds 2002 met haar gezin en ze spreekt de Franse taal vloeiend.
Er woont nog een Nederlands paar in het dorp, wel bijzonder dat er in zo’n klein dorp met +/- 160 inwoners nog twee Nederlandse stellen wonen.

Binnenkort hopen we iemand te krijgen van ‘Impact conseil’. Ze zouden vorige week komen of deze week, maar ja Fransen hè….!
Zij gaan onderzoeken welke septic-tank er nodig is en hoe groot het bijbehorende vloeiveld moet zijn etc.
Helaas is de bestaande septic-tank afgekeurd, maar dat wisten we van te voren.

Verder is er nog veel snoeiwerk (bramen), zaagwerk (bomen en oud hout) en verbouwingswerkzaamheden. Voor dat laatste moeten we ook veel tijd uittrekken, alleen al om het materiaal te halen. De bouwmarkten zijn niet om de hoek en hoe heten al die dingen in het Frans ? Vaak een hele uitzoekerij.
De weken vliegen voorbij en tussendoor proberen we ook nog te genieten van de prachtige omgeving en eens lekker te zitten met een wijntje !
WP_20150930_18_03_20_Pro011014037

Share

Reacties

Hallo wereld! — 5 reacties

 1. dat ziet er prachtig uit allemaal en veelbelovend!
  Mooi hoor, we zijn erg nieuwsgierig en komen zsm
  langs

  groetjes jos en irma

 2. HANS enJOKE gefeliciteerd met de uitleg op de comp wie dit leest komt vast naar jullie toe om te genieten van de rust en prachtige omgeving VEEL LIEFS EN GROETJES VAN PA EN RIA

 3. Hallo bouwvakkers,
  Binnenkort gaan we contact opnemen via de officiële kanalen om een plek te reserveren op het camping gedeelte. Zoals het er nu voor staat zijn er straks rond Pinksteren een zootje Schildertjes met aanhang en bijwas bij jullie te gast.
  Zin in!

 4. Mooi verhaal , bekende inbouwreservoirs Hannes
  Haringparty TU ?..