Het vernieuwde gastenverblijf / Salle à manger

Ook dit verbouwingsproject is weer afgerond!
De oude keuken, die door ons al werd gebruikt als gastenverblijf / eet- en ontbijtruimte, is grondig aangepakt.
Het keukenblok, die al niet meer werd gebruikt sinds we de nieuwe keuken hebben gemaakt in 2016, was
overbodig geworden en kon er dus uit.
Gelukkig konden we daar weer iemand blij mee maken, hij hoefde niet naar de stort.
Daar zal ook de vorige eigenaresse blij mee zijn, want de keuken was haar grote trots.
Ze vond het zonde dat wij die eruit gingen halen. Wisten we eigenlijk wel dat het blad van echt natuursteen was?
Ja, dat wisten we wel, maar de keuken was gewoon te onhandig voor het gebruik voor onze gasten.
Wat gaf het veel ruimte toen ie eruit was.

Zo was het:

Als eerste was het plafond aan de beurt. Hans had het leidingwerk van chambre Louis tussen de balken weggewerkt.
Daar kwam isolatie overheen en het werd afgewerkt met gipsplaten.
Alle tussenbalkjes zijn daardoor uit het zicht geraakt, wat een veel rustiger beeld geeft.
Uiteraard hebben we de prachtige oude dikke balken behouden.

Hans had zichzelf een nieuw speeltje gegeven, een (gips)platenlift.
Die was reuze handig, want de gipsplaten waren vochtwerend, geluidswerend, brandwerend en extra sterk (dus zwaar!).
Daarna moesten de naden worden geplamuurd en geschuurd. Dat was een helse klus.
Het is al een rotwerk als je dat met muren moet doen, maar helemaal als je boven je hoofd moet werken.
Hans zou Hans niet zijn als ie daar ook niet wat op had bedacht…
Liggend op de steiger ging het volgens hem best. Hij zag er daarna wel lekker uit..!

Vervolgens werden er houtplaten op de wand geplaatst, die een fris lichtgroen kleurtje kregen,
anders werd het wel erg houterig allemaal.
Er kwam een nieuw, klein keukenblokje voor het zetten van koffie en thee.
De laatjeskast, die we van Klaasjan en Tinie Bierman hadden gekregen, paste mooi in het geheel.
Ook hebben we de oude tegeltjes behouden en gedeeltelijk hergebruikt
( jammer voor Marie Mooij, die ze graag wou hebben, maar Alex zal wel blij zijn..).

Tot slot was daar zoals altijd de fijne afwerking en de aankleding, eigenlijk het leukste onderdeel!
Superblij zijn we vooral met de oude lichtreclame van Hepatant vette leverpastei!
Gekregen van oud-collega Joop, bedankt!

Zo werd het:

We hopen jullie snel weer te zien, zodat ook jullie kunnen genieten van deze gezellige ruimte!
À bientôt!

Share

Reacties

Het vernieuwde gastenverblijf / Salle à manger — 12 reacties

  1. Echt heel mooi geworden, ziet er weer gelikt uit (ik had niet anders verwacht).En liggend je werk doen, wat wil je nog meer.?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *