Lees/tv-ruimte/le salon

We hebben weer een klus geklaard!
De lees/tv-ruimte of op z’n frans “le salon” (klinkt meteen veel mooier) is onder handen genomen.

Zo was het:

Er kwam een nieuw plafond in, net als in de eetkamer, waardoor alle (niet authentieke) dwarsbalken
uit het zicht verdwenen. Het ziet er nu veel ruimer en rustiger uit.
Uiteraard werd het nieuwe plafond flink van isolatie voorzien;
Allereerst met eierendozen, daarna glaswol en als laatste geluiddempende gipsplaten.

Verder werd het “gat” langs de trap dichtgetimmerd en kwam er een gordijn voor de trapopgang.
Dit alles om tijdens de herfst- en winterperiode de warmte beter vast te houden.
Daarvoor vloog alle warmte zo bij de trap omhoog.

Hans maakte een boekenkast op maat onder de trap en een kastje voor de dvd’s en aanverwante zaken.
Daarna mocht ik de verfkwast weer ter hand nemen om alles in de juiste kleuren te schilderen.

Op de muur kwam een mooie gedistingeerde grijze kleur, passend bij ons grijsaards!
Het was nog even spannend, is het niet te modern, past het er wel bij?

Maar het resultaat valt alles mee al zeg ik het zelf, het geeft een mooie warme sfeer.
Anders was er ook geen man overboord geweest hoor, dan had ik er zo weer wat anders overheen geklodderd.
   
Wij zijn zeer tevreden over hoe het is geworden en we hopen dat het jullie ook aan zal staan,
als jullie het in levende lijven komen aanschouwen!
We storten ons nu weer op andere zaken, plannen genoeg en nog zat te doen!

Share

Reacties

Lees/tv-ruimte/le salon — 6 reacties

  1. Goed idee die eierdozen.
    Jullie zijn weer lekker bezig geweest. En het resultaat mag er zijn.
    Bewondering voor jullie hoor.
    Groetjes en tot ziens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *